Kulørte Tekstiler med Blok & Ramme
Stoftryk-workshop arrangeret af Dansk Tekstillaug
i samarbejde med Biblioteket på Rentemestervej

24.-26. februar 2023

På denne workshop vil du lære forskellige metoder til stoftryk og få kendskab til redskaber og materialer. Du vil blive introduceret til forskellige typer af farver til stoftryk og til farvelære og farveblandinger samt til opspænding af underlag og tekstiler før tryk. På workshoppen arbejder vi med bloktryk og rammetryk. Du får kendskab til metoder til at skabe dine egne mønstre ved at bruge forskellige teknikker. Der er afsat god tid til, at du kan fordybe dig i dit eget projekt og få individuel vejledning. Workshoppen er for alle og kræver ingen forudgående kendskab til stoftryk.

Program
Fredag d. 24. februar kl. 17-21
Introduktion til workshoppen samt forberedelse af farveblandinger, farveprøver og opspænding af stof.
Lørdag d. 25. februar kl. 10-16
Workshop
Søndag d. 26. februar kl. 10-16
Workshop og oprydning

Medbring til workshoppen
Håndklæder, karklude og viskestykker, et gammelt lagen til underlag, aviser, saks, knappenåle, sytråd, målebånd, gamle aviser, plastlommer, malertape, gaffatape, pensler, blyant og sort sprittusch. Medbring desuden hvidt bomuldsstof, der er vasket og strøget (det kan sagtens være gamle lagner eller lignende) samt gummihandsker og tøj, der kan tåle at blive snavset. Medbring egen frokost.

Tilmelding her her via billeto : https://billetto.dk/e/kulorte-tekstiler-med-blok-ramme-billetter-778430

 

Om underviseren
Katrine Esse W. Petersen formidler tekstile håndværk som underviser, foredragsholder, skribent og kunsthåndværker. Hun sidder i bestyrelsen for Dansk Tekstillaug og er uddannet tekstilformidler med speciale i stoftryk og kulturel formidling fra Håndarbejdets Fremmes Seminarium samt BA of Arts fra Københavns Universitet.

Marie Gudme Leth – en pioner i dansk stoftryk

Fyraftensmøde d. 10. januar 2023 kl. 16.30 – 18.00

 

Vikleprøver af Astrid Skibsted 

Vikleprøver af Astris Skibsted 

Marie Gudme Leth (1895-1997) var blandt pionererne, der i slutningen af 1920’erne genindførte stoftrykket som kunsthåndværk i Danmark. Hun skabte en række klassiske og populære stoftryksmønstre, der åbnede danskernes øjne for farverige tekstiler fyldt med humor og livsglæde, og som gik imod tidens herskende strømning af funktionalistiske tekstiler uden megen dekoration.

Marie Gudme Leth drev sin egen stoftrykvirksomhed, hvilket ikke var almindeligt i samtiden. Hun var en ambitiøs, selvstændig kvinde, der blev anerkendt i sin samtid, og hun modtog adskillige hædersbevisninger. Marie Gudme Leths arbejde er stadigvæk et forbillede for mange tekstildesignere og stoftrykkere, og hun efterlod sig en stor arv i dansk kunsthåndværk, bl.a. gennem ca. 20 års undervisning på Kunsthåndværkerskolen. I 2006 blev Marie Gudme Leth optaget i Kulturministeriets Kulturkanon.

 

Kirsten Toftegaard er museumsinspektør på Designmuseum Danmark og stod bag udstillingen: Marie Gudme Leth – Pioneer of Print tilbage i 2016.

Bogen med samme titel blev udgivet i 2021, og med denne som bagkatalog vil Kirsten fortælle om sit arbejde med Gudme Leths lange liv og oeuvre.

Foredraget foregår på Statens Værksteder for Kunst, plan 4, Strandgade 27B - 1401 København K

Der er fri entré, men tilmelding er nødvendig via tilmelding@svfk.dk

 

Mere info se link :

Vikleprøver af Astrid Skibsted 

Vikleprøver af Astris Skibsted