Kom med Dansk Tekstillaug til foredrag om avantgardekunstneren Sonia Delaunay (1885-1979) efterfulgt af en fælles museumstur til Louisiana, der byder på massevis af kunstnerens tekstile værker 

Siden Sonia Delaunay i 1910’erne - som en del af det kunstneriske avantgardemiljø i Paris - var med til at gøre op med samtidens naturalistiske udtryk og udvikle den abstrakte kunst, har hun igennem sit liv arbejdet ud fra et ønske om at modernisere ikke bare kunsten, men kulturen i bred forstand. Hendes farvestrålende kunst indbefattede malerier, kostumer og ikke mindst vævede, trykte og broderede tekstiler. Louisiana har for tiden en udstilling med kunstneren, og i den forbindelse har Dansk Tekstillaug arrangeret et foredrag om kunstneren efterfulgt af et fælles besøg til museet. 

Til dette foredrag vil hun dele ud af sin store viden om kunstnerens liv og virke og gøre dig klogere på Delaunays fascinerende tilgang til kunst, 

farver og tekstiler. 

På den fælles museumstur vil vi sammen se den flotte udstilling, hvor Katrine Petersen vil sætte fokus på forskellige værker, som repræsenterer vores 3 fag væv, tryk og broderi - og som derfor er ekstra interessante for alle tekstil-entusiaster. Så glæd dig til 2 dage, hvor du sammen med andre kan blive klogere på Sonia Delaunay og opleve denne særegne kunstners værker i Louisianas smukke rammer. 

Arrangementet afholdes over to tirsdage Begge dage kl. 17.00 til ca. kl. 19.00 

Foredraget afholdes tirsdag d. 31. maj 2022 på Statens Værksteder for Kunst (Strandgade 27B, 1401 København K) 

Det fælles museumsbesøg finder sted tirsdag d. 7. juni 2022 på Louisiana (Gl. Strandvej 13, 3050 Humlebæk) 

Pris 

300 kr. for medlemmer af Dansk Tekstillaug og 400 kr. for ikke-medlemmer. 

Prisen inkluderer foredrag med efterfølgende kaffe og kage samt entrebillet til Louisiana. Det er kun muligt at tilmelde sig til hele arrangementet, dvs. både foredrag og museumsbesøg. 

Tilmelding og betaling 

Du tilmelder dig ved at sende en mail til tilmeldingdansktekstillaug@gmail.com senest d. 29/5-2022. Skriv Sonia Delaunay i emnefeltet – og husk at skrive dit navn, telefonnummer samt dit medlemsnummer hos Dansk Tekstillaug i mailen. Giv os gerne besked, hvis du har årskort til Louisiana. 

Betaling til Dansk Tekstillaug reg.nr. 1551 kontonummer 10782082. Skriv Sonia Delaunay samt dit medlemsnummer i beskedfeltet. 

Vikleprøver af Astrid Skibsted 

Vikleprøver af Astris Skibsted