miniTEX17 - Katalogets forside - Gina Hedegaard

 

Dansk Tekstillaugs miniTEX-triennale giver amatører og professionelle tekstilkunstnere den unikke mulighed for at udstille sammen.

DANSK TEKSTILLAUG ønsker med miniTEX at udvikle og udbrede kendskabet til det tekstile håndværk, og samtidig at have fokus på det personlige udtryk i et givent format. Udfordringen er i denne sammenhæng at skabe en udstilling, hvor værkerne taler deres eget sprog, og hvor de klassiske tekstile håndværk finder nye udtryk. 

miniTEX14 - Katalogets forside - Gina Hedegaard

 

Anne farbricius Møller viser rundt på miniTEX udstillingen på Galleri Krebsen i København. Filmproduktiom : Erik Gravesen

miniTEX11 - Katalogets forside - Gina Hedegaard

MINITEKSTILERNES specielle udtryksform tiltaler flere og flere. Fra 53 deltagere som indsendte til censurering i 2011 til 90 i 2014, forventer vi en endnu større deltagelse i 2017.

Med tilmeldinger fra både Tyskland, Canada Frankrig og Sverige i den sidste udstilling, er vi på vej mod vores mål, at miniTEX vil vokse, blomstre og på længere sigt kunne tiltrække endnu flere internationale deltagere på lige fod med de veletablerede europæiske og amerikanske minitekstiludstillinger.

De danske tekstilkunstnere vil derved få inspiration og udviklingsmuligheder både fagligt og karrieremæssigt i ind- og udland.