Pressemeddelelse miniTEX17            

Væv, tryk og broderi

Mød hele paletten af tekstilkunst, når Dansk Tekstillaug sætter fokus på tekstile håndværk og viser værker fra 

57 kunstnere, inviterede og censurerede, på miniTEX17 

i Kolding og København.

Udstillingen er kurateret af væver Anne Mette Larsen og stoftrykker Anne Fabricius Møller. I samarbejde med bestyrelsen har de udvalgt 12 tekstilkunstnere, der skal repræsentere de forskellige tekstile teknikker, væv, tryk, broderi og andre tekstile teknikker i formaterne 60x60x max60cm.

Udover de 12 inviterede tekstilkunstnere udstiller 45 censurede kunstnere i formaterne 15x27x max15 cm. Det er et nyt format, der flytter grænser. Med de 2 formater skabes dynamik og kontrast værkerne imellem. Dansk Tekstillaug tilbyder hermed en unik mulighed for amatører og professionelle tekstilkunstnere for at udstille sammen. Og med over hundrede tekstile værker fra ind- og udland har interessen for at deltage i den tilbagevendende begivenhed været stor.

Det er 6. gang, at Dansk Tekstillaug arrangerer miniTEX-udstilling. Første gang var tilbage i 1972 under navnet Stoftrykker- og Væverlauget. 

Udstillingen har fernisering i Nicolai, Skolegade 2B, Kolding den 15. september 

kl. 15-17 og vises frem til den 1. oktober. 

Herefter vandrer udstillingen videre til Galleri Krebsen, Studiestræde 17A, København med fernisering den 6. oktober kl. 16-19. Her vises den frem til den 28. oktober.

De 12 inviterede tekstilkunstnere er: Lena Bidstrup, Henryka Zaramba, Tina Ratzer, Signe Lybeck, Hans Christian Rasmussen, Dorte Merete Lykke Jensen, Lotte Myrtue, Karen Havskov Jensen, Hanne Gaard Grønlund, Lise Dich Abrahamsen, Lene Helmer Nielsen og Birgitte Munk.

Læs mere om udstillingen på www.dansktekstillaug.dk  og Facebook Dansk Tekstillaug.

Kontakt: minitex17@gmail.com