Dorte jensen udstiller tekstile portrætter og holder arbejdende værksted i Filosoffen i Odense fra

d. 31/7 - 12/8

Kunstbygningen Filosoffen

Filosofgangen 30

5000 Odense C

Telefon: 63 75 08 90

E-mail: filosoffen@odense.dk

 

Tekstilkunst i Danmark 2008-2018 

Så er vi ved at få bogprojektet ”Dansk Tekstilkunst 2008-2018” sat på skinner. Efter en lang og tung start med et forlag, som stort set syltede alle aftaler, har vi opsagt samarbejdet og vi har fundet en forlægger, der tager projektet alvorligt. Vi glæder os oprigtigt til endelig at komme i gang med bogen. 

Forlaget er ”Forlaget på Tredje” og de tre redaktører bliver:
Ulrikka Mokdad (gobelinvæver, kunsthistoriker) Lisbeth Tolstrup (tekstilkunstner, kunsthistoriker og journalist) og Gina Hedegaard Nielsen (tekstil- og billedkunstner, redaktør af Rapporter fra tekstilernes verden). Vi har holdt de første dynamiske og konstruktive redaktionsmøder, og det tegner til at blive et spændende og frugtbart samarbejde. 

Vi er nu kommet til sidste runde for indsamling af materiale fra tekstile udøvere, der ønsker at søge optagelse i bogen. Hvis du ønsker optagelse, send da din tilmelding på mail til Ulrikka Mokdad på
E-mail: 
umokdad@gmail.com 

Deadline for tilmelding er den 15. februar 2018. Du får herefter tilsendt et digitalt skema, som du bedes udfylde med dit CV med mere, og dette skal bruges ved den endelige udvælgelse af kunstnere til bogen, som sker i løbet af foråret. 

Vi har tidligere skrevet om bogprojektet: 

”Er du tekstilkunstner, og vil du gerne med i en bog om dansk tekstilkunst?
Tiden nærmer sig for udgivelsen af fjerde bind i serien af opslagsbøger, hvor danske tekstilkunstnere præsenteres og artikler belyser analytisk og reflekterende, hvad der er sket med tekstilkunsten i ti-året 2008-2018. Redaktionen ønsker at komme i kontakt med tekstilkunstnere i Danmark, der er kvalificerede til optagelse i bogen ”Tekstilkunst i Danmark 2008-2018”, der vil blive udgivet i 2019 sammen med et supplerende bogværk på engelsk om tendenser i den pågældende periode. 

Redaktionen har et ønske om at udgive en bog af høj kvalitet og med varig dokumentationsværdi i forhold til området tekstilkunst. Det er derfor vigtigt at forholde sig til redaktionens definition af en tekstilkunstner som en kunstner, der udelukkende eller fortrinsvis udtrykker sig i tekstile materialer og/eller tekstile teknikker, og som selv helt eller overvejende skaber og udfører sine egne unikke kunstværker. For at blive repræsenteret i bogen kræves desuden, at man har været aktiv på kunstscenen i Danmark og/eller udland i perioden 2008 og frem: Det vil sige er kommet i betragtning ved uddeling af legater og priser, har haft offentlige udsmykningsopgaver eller har udstillet på relevante steder og i relevante sammenhænge, hvilket vil sige væsentlige udstillinger af høj kvalitet, der har fundet sted på museer, kunsthaller eller gallerier og som evt. har været censurerede eller kuraterede. 

Der gøres for en god ordens skyld opmærksom på, at der ved optagelse i bogen opkræves et deltagergebyr på 500 kr. og at den enkelte kunstner forventes at stille personlige illustrationer vederlagsfrit til rådighed for mangfoldiggørelsen i bogform. 

Til alle jer, der allerede har sendt et CV ind: 

I vil modtage en henvendelse fra os (en mail) efter gennemgang af alle tilmeldinger i foråret. Herefter får I muligheden for at opdatere jeres CV med deadline den 1. november 2018 og mulighed for at indsende relevant billeder til bogen. 

Med venlig hilsen 

Lisbeth Tolstrup, Ulrikka Mokdad og Gina Hedegaard Nielsen 

KLIK HER FOR KALENDEREN

HER FORSØGER VI LØBENDE AT LISTE UDSTILLINGER OG ARRANGEMENTER OP I IND OG UDLAND.