Yoko Matsumoto, tekstilkunst - på Sophienholm

med årene

28. August – 8. September

Fernisering: Lørdag den 31. august 2019, kl.13-15

Yoko Matsumoto er tekstilkunstner og arbejder primært med vævning og foldeteknik. Hun indfarver selv en stor del af materialerne med mangfoldige planter fra naturen. Hendes arbejdsproces er baseret på både sanselig og teknisk kunnen. Hun lægger stor vægt på farvernes organiske eksistens og planternes naturlige styrke.

I de seneste år har hun haft stor fokus på bæredygtige og miljøvenlige materialer som genbrugte stoffer og genbrugspapir til rekonstruktionsprojekt. Af utallig gentagelse af et mønster eller foldeteknik har hun skabt skulpturelle værker med disse materialer med planteindfarvning. Værkerne er skabt i eksperimenterende former.

Yokos værker er kendetegnet ved fine, sarte farver og teksturer, og udtrykker vores forgængelige og bestandige tilværelse, og vores begær, skæbne og længsel. Hun ser verden som et paradoksalt sted, hvor den melankolske og sanselige æstetik findes i sorg, og det trøstefyldte lys findes i mørke. Yoko viser i sine værker en unik æstetisk indsigt og en næsten smertefuld skønhed i de uendelige gentagelser.

På udstillingen viser hun vævebaner og skulpturelle værker, som er både tidløse og tidssvarende. Vævemønstrene er inspireret af nordiske bondevævning, som hun nyfortolker og skaber sin originalitet.

Yoko Matsumoto er født og opvokset i Japan, hvor der er tradition for at benytte naturens frugtbarhed i hele kulturarvsområdet. Det har stor indflydelse på hendes kunstneriske arbejde med taknemlighed og ydmyghed.
Udstillingen er støttet af Danmarks Nationalbanks jubilumsfond af 1968 og Toyotafonden.

www.yokomatsumoto.com

 

Invitation til Weaving Lab på Copenhagen Comtemporary
Hver dag fra d. 21-30. august 2019

Åbningsevent torsdag den 21. august kl.16-18
Finnisage torsdag den 30. august kl.16-18

Åbningstider for Weaving Lab fra. 22-30 august
Tirsdag - søn 11-18
Tors 11-21
Refshalevej 173A, 1432 København, Danmark

Vi varmer i august op til åbningen af formidlingscenteret CC Studios fysiske rammer, når den amerikanske kunstner Marianne Fairbanks og Weaving Lab inviterer alle til at prøve kræfter med vævning hos Copenhagen Contemporary.

Weaving Lab både udforsker og udfordrer traditionen omkring vævning. De arbejder for at udvide adgangen til vævning og skabe en dialog, der åbner for nye perspektiver på tekstiler, fællesskab og fremstilling. Vævemetoderne hos Weaving Lab tager udgangspunkt i rytme, matematiske systemer, meditation og materialitet.  Her er alle velkommen til at deltage og opleve, hvordan kontakten med Weaving Labs materialer og eksperimenterende teknikker kan være med til at (gen)skabe et nyt socialt rum.  
Weaving Lab er åbent for alle, og det er gratis at deltage efter betalt entré til Copenhagen Contemporary. Kom forbi Refshaleøen – om det er fem minutter eller en time – og væv, forbind og udforsk sammen med os.

Weaving Sounds
Som en del af samarbejdet med CC Studio lancerer Weaving Lab et særligt projekt, der hedder Weaving Sounds. Her vælger hver væver selv musik, som de lytter til, mens de arbejder. Her kan vævningen blive en multisensoriske oplevelse idet den knytter tråde til både håndens arbejde og oplevelsen af musik.

Weaving Sounds er udviklet i et samarbejde mellem komponist Joseph Adamik og Marianne Fairbanks.
Weaving Lab blev stiftet af Marianne Fairbanks i 2016. Weaving Lab assistenter er Kat Bunke og Erica Hess.

 

STRÅBRODERI - I anledning af særudstillingen ’Kunstnerbrødre. L.A. Ring og H.A. Brendekilde’ introducerer Nivaagaard Malerisamling for første gang i Danmark en broderikreds i stråbroderi, inspireret af kunstnerbrødrenes mange værker med strå og marklandskaber. Brodøse Berthe Bramsen introducerer over tre workshops deltagerne i at behandle, flette og brodere med strå og præsenterer samtidig forskellige ideer til anvendelse på små stiliserede billeder, på accessories eller boligens tekstiler.

Workshop den 25 sept, 2 okt og 9 okt.

For mere info: https://www.nivaagaard.dk/broderikreds/

,ncskdm,n fe,msd cds,.cmv ds,c c,,ds,cd,c,d,dsc,c,,,c,cd,cdc