KLIK HER FOR UDSTILLINGS/ARRANGEMENTS KALENDER I IND OG UDLAND. 

KONTEMPO ‘IS THIS COLOUR’ 2019

Arrangør: KONTEMPO

‘IS THIS COLOUR?’ er en åben censureret udstilling. Alle på tværs af discipliner er velkommen til at ansøge. Eneste krav er at værket skal være nyt og ikke tidligere udstillet, og selvfølgelig i tråd med årets tema ‘IS THIS COLOUR?’

Deadline den 23 november 2018

For nærmere information se : http://kontempo.dk/colour-2018

Tekstilkunst i Danmark 2008-2018 

Så er vi ved at få bogprojektet ”Dansk Tekstilkunst 2008-2018” sat på skinner. Efter en lang og tung start med et forlag, som stort set syltede alle aftaler, har vi opsagt samarbejdet og vi har fundet en forlægger, der tager projektet alvorligt. Vi glæder os oprigtigt til endelig at komme i gang med bogen. 

Forlaget er ”Forlaget på Tredje” og de tre redaktører bliver:
Ulrikka Mokdad (gobelinvæver, kunsthistoriker) Lisbeth Tolstrup (tekstilkunstner, kunsthistoriker og journalist) og Gina Hedegaard Nielsen (tekstil- og billedkunstner, redaktør af Rapporter fra tekstilernes verden). Vi har holdt de første dynamiske og konstruktive redaktionsmøder, og det tegner til at blive et spændende og frugtbart samarbejde. 

Vi er nu kommet til sidste runde for indsamling af materiale fra tekstile udøvere, der ønsker at søge optagelse i bogen. Hvis du ønsker optagelse, send da din tilmelding på mail til Ulrikka Mokdad på
E-mail: 
umokdad@gmail.com 

Deadline for tilmelding er den 15. februar 2018. Du får herefter tilsendt et digitalt skema, som du bedes udfylde med dit CV med mere, og dette skal bruges ved den endelige udvælgelse af kunstnere til bogen, som sker i løbet af foråret. 

Vi har tidligere skrevet om bogprojektet: 

”Er du tekstilkunstner, og vil du gerne med i en bog om dansk tekstilkunst?
Tiden nærmer sig for udgivelsen af fjerde bind i serien af opslagsbøger, hvor danske tekstilkunstnere præsenteres og artikler belyser analytisk og reflekterende, hvad der er sket med tekstilkunsten i ti-året 2008-2018. Redaktionen ønsker at komme i kontakt med tekstilkunstnere i Danmark, der er kvalificerede til optagelse i bogen ”Tekstilkunst i Danmark 2008-2018”, der vil blive udgivet i 2019 sammen med et supplerende bogværk på engelsk om tendenser i den pågældende periode. 

Redaktionen har et ønske om at udgive en bog af høj kvalitet og med varig dokumentationsværdi i forhold til området tekstilkunst. Det er derfor vigtigt at forholde sig til redaktionens definition af en tekstilkunstner som en kunstner, der udelukkende eller fortrinsvis udtrykker sig i tekstile materialer og/eller tekstile teknikker, og som selv helt eller overvejende skaber og udfører sine egne unikke kunstværker. For at blive repræsenteret i bogen kræves desuden, at man har været aktiv på kunstscenen i Danmark og/eller udland i perioden 2008 og frem: Det vil sige er kommet i betragtning ved uddeling af legater og priser, har haft offentlige udsmykningsopgaver eller har udstillet på relevante steder og i relevante sammenhænge, hvilket vil sige væsentlige udstillinger af høj kvalitet, der har fundet sted på museer, kunsthaller eller gallerier og som evt. har været censurerede eller kuraterede. 

Der gøres for en god ordens skyld opmærksom på, at der ved optagelse i bogen opkræves et deltagergebyr på 500 kr. og at den enkelte kunstner forventes at stille personlige illustrationer vederlagsfrit til rådighed for mangfoldiggørelsen i bogform. 

Til alle jer, der allerede har sendt et CV ind: 

I vil modtage en henvendelse fra os (en mail) efter gennemgang af alle tilmeldinger i foråret. Herefter får I muligheden for at opdatere jeres CV med deadline den 1. november 2018 og mulighed for at indsende relevant billeder til bogen. 

Med venlig hilsen 

Lisbeth Tolstrup, Ulrikka Mokdad og Gina Hedegaard Nielsen 

Salon Tekstile Timer 2018

Lørdag d. 17. november kl. 9.30-ca.15.15 Campus Carlsberg ved Carlsberg Station, 

Warehouse Plan 2, Humletorvet 3, 1799 København V. - telefon: 4189 7456

kl. 9.30-10 Kaffe/te og morgenbrød. Bemærk der er adgang fra kl. 9.30

kl. 10.00-10.45  

Ines Bogensberger - Helga og Julia fra Spiral Textiles giver en præsentation på engelsk af projektet Spiral Textiles, se https://spiraltextile.com/exhibition/ 

Projektet er baseret på et usædvanligt samarbejde mellem forskning, håndværk og kunst, en blanding, som forhåbentlig vil blive mere udbredt i fremtiden. 

I øjeblikket er tekstilprøverne på turne til forskellige udstillingssteder i Europa og næste år vil de blive præsenteret en række steder i USA. Det vil også være muligt at se en lille pop-up-udstilling.

kl. 10.45-11.30 

Christella Bamford vil fortælle om sine håndlavede silke/uldtæpper. Kunst som praktisk genstand. Håndværk, farver og kunst.

kl. 11.30- 12.15 

Tekstilformidler  Eva Engelhardt  bedre kendt  under kunstnavnet  Etc and the madness fortæller om sit arbejde og står bag en lille udstilling

kl. 12.15-13.00 Frokost: Salatbar 

kl. 13.00- 13.15 

Laila Glienke fortæller om Foreningen Håndarbejdets Fremmes 90 års Jubilæumsudstilling “Farve Flor” som vises på Greve Museum og i Tønder i Drøhses hus. Der vil være et særligt fokus på hvilken betydning blomstergarn har for foreningen. 

kl. 13.15-13.30  

Tekstilformidlere Mette Estrup og Sofie Poulsen fortæller om farver og tekstiltryk.

kl. 13.30- 13.45 

Ida Bang Augsburg fortæller om arbejdet med de gobelinsyede tæpper. Læs evt. mere på http://www.harboesgaard-broderi.dk/pdf/Haandarbejdets-Fremme-november2016.pdf 

kl. 13.45-ca. 15.15 5 min. til alle og kaffe og kage

Valg af planlæggere vedrørende Salon TT 2019, derefter oprydning og farvel og tak og på gensyn d. 16. november 

 

DET PRAKTISKE

Dagen koster kr. 175.- pr. person. Af hensyn til bestilling af mad er tilmeldingen bindende. Svar bedes sendt til Susanne Klose: susanneklose@gmail.com senest d. 22. oktober med besked om du er vegetar el. har fødevareallergi. Betalingsoplysninger sendes ved tilmelding og tilmeldingen er først gældende når betalingen er modtaget. Følg med på vores facebookprofil: https://www.facebook.com/salontekstiletimer/  

Bemærk at tilmelding ikke er gyldig via Facebook.

JAPAN RETUR

A Petersen - Køvermarksvej 70, 2300 Copenhagen S

October 5, 2018 - February 28, 2019 - We welcome you to 43 projects within arts and crafts and design, focusing on collaboration and inspiration between Denmark and Japan.

The exhibition will show experiments as well as play with materials, skills and new experiences, collaborations and individual works. Meet projects by more than 60 Danish and Japanese artisans, architects and designers:

Aggebo & Henriksen & Yasuko Uozumi, Akiko Kuwahata, Anders Lunderskov, Finn Kilbuck Johansen, Jacob Ulrich, John Bøge, Ken Winther Christensen, Rasmus Fenhann, Søren Risvang Sørensen & Teis Dich Abrahamsen, Anne Black & Akira Minagawa, Anne Fabricius Møller, Anne Mette Hjortshøj & Iwami Shinsuke, Anne Jonstrup Simonsen, Anne Tophøj, Anni Vestergaard & Louise Hold Sidenius, Birgitte Christens, Charlotte Hjorth-Rohde, Ned Cantrell, Emil Borregaard, Emilie Carlsen – FLOCK, Siff Pristed Nielsen – FLOCK, Foreningen Butik for Borddækning, Ibata Katsue & Igata Nobuyuki, Foreningen Butik for Borddækning & Momoo Omuro, Gregory Hamilton Miller, Gurli Elbækgaard, Henrik Vibskov, Ida Wieth, Jakob Ingemansson & Mika Katarina Friis, Jan Machenhauer, Janne K. Hansen & Helen Clara Hemsley, Johanne Jahncke & Rick Gerner, Johna Hansen & Yuko Yokota, Kaori Juzu & Per Suntum, Liv Caroline og Louise Jacobsen, Laura Locher, Line Depping & Jakob Jørgensen, Louise Campbell, Maria Hagerup, Maria Koshenkova, Marie d’Origny Lübecker, Marie Frøhlich, Peter Hiort-Lorenzen, Johannes Foersom, Ane Lykke, Rosa Tolnov Clausen, Sky Lucy Young, Øivind Slaatto, Pernille Snedker Hansen, Tine Wessel, Tora Urup og Yuki Ferdinandsen.

The exhibition is shown in collaboration with the Danish Arts Foundation.

Lær at brodere som Dronningen
Kursus i Dronningens Julekalender på Greve Museum

Broderi er lige nu så populært, at både aften- og håndarbejdsskoler kan melde om udsolgte kurser og lange ventelister. Men fortvivl ikke på Greve Museums kommende kursus i Dronningens Julekalender den 14. oktober fra kl. 16-20 er der stadig ledige pladser. 

Dronningens helt eget design
Hvis man skal nå at brodere en julekalender med hele 24 låger, så er det ved at være på tide at finde remedierne frem. Rigtig mange nyder, at kreere en hjemmelavet julekalender - heriblandt Dronning Margrethe. Dronningen har nemlig designet en julekalender med hele 24 små lommer og foræret designet til Haandarbejdets Fremme som en gave i anledning af foreningens 90 års jubilæum. Dronningen har selv broderet flere udgaver af denne kalender til sine børnebørn, og nu kan du så også få muligheden.

Meld dig til broderikurset på Greve Museum, hvor deltagerne hver især skal give sig i kast med ét af motiverne fra kalenderen. Om det så blot skal bruges til en dækkeserviet, eller om man får mod på at fremstille 24 til en hel kalender, er op til den enkelte at beslutte. 

Den færdige julekalender kan lige nu ses i udstillingen ”Farveflor – Dronning Margrethe og Bjørn Wiinblad”, som vises på Greve Museum frem til 6. januar 2019.

Praktiske oplysninger
Tid og sted:
Kurset foregår onsdag d. 14. november kl. 16-20 på Greve Museum, Bækgårdsvej 9, 2670 Greve.

Tilmelding senest d. 5/11: Der er et begrænset antal pladser på kurset, hvorfor tilmelding er nødvendig på booking-museum@greve.dk eller tlf.: 43 40 40 36

Pris: 480 kr. + materialepris. Prisen inkluderer undervisning samt aftensmad, kaffe, te og vand. Materialer afregnes direkte med underviseren på dagen.
Underviser: Laila Glienke.
Sværhedsgrad: er fra let øvet til øvet.

Venlig hilsen