Meddelelse indsat den 22.januar 2019 

 

Så skal der edderbroderemig udstilles holdninger på Greve Museum

Udtrykker du gerne dine holdninger gennem nål og tråd? Og kunne du tænke dig at bidrage med et broderi til den store "fællesvæg" i udstillingen Edderbroderemig på Greve Museum? Så læs videre.

 

Hvad sker der, når "old school" broderi møder aktivisme i form af broderi?

 

Vi har alle en erindring om, hvordan et pænt broderi med en velkomst til et hjem hang i et ældre familiemedlems hjem, eller hvordan en broderet klokkestreng med blomster, der omkranser eksempelvis et klogt citat så ud. I denne udstilling er det erindringen om de gamle og pæne broderier med opbyggelige tekster mødes med de nye "protestbroderier", hvor både politiske kommentarer, humor og selvironi er velkommen på det broderede lærred.

 

I udstillingen Edderbroderemig sætter Greve Museum fokus på, hvordan man kan bruge broderi som en måde at udtrykke sine meninger og holdninger på. Museet har indgået et samarbejde med 7 danske brodøser, der på forskellig vis bruger broderiet til at udtrykke sig gennem.

 

I udstillingen er også planlagt en "fællesvæg", hvor det er tanken at så mange som muligt skal bidrage med et broderet udsagn. Hvis du vil være med til at bidrage med ét eller flere broderier til "fællesvæggen", så kontakt museumsinspektør Kamilla Hjortkjær på kmi@greve.dk<mailto:kmi@greve.dk> eller 2240 7687 for at melde dit broderi til udstillingen.

Praktiske oplysninger

 

Dit broderi skal afleveres udstillingsklar spændt op på en rund, træfarvet broderiramme i en størrelse efter eget valg. Du sørger selv for aflevering og afhentning. Dog kan museet sende broderier retur mod et gebyr på 100 kr. Se mere på www.grevemuseum.dk<http://www.grevemuseum.dk>

 

Deadline for tilmelding af broderi: 1/4 2019

Deadline for indlevering af broderi: 15/5 2019

 

Venlig hilsen

 

Kamilla Hjortkjær

Museumsinspektør

 

+45 43404036 / +45 22407687

 

Tråde til naturen

9. marts – 2. juni 2019. Fernis. 8. marts kl. 16 Johannes Larsen Museet, Møllebakken 14, 5300 Kerteminde

Fire af Nordens bedste tekstilkunstnere har fundet sammen om at udstille på Johannes Larsen Museet i foråret 2019. Det drejer sig om de tre danske vævere Inge Bjørn, Annette Holdensen og Anne Marie Egemose samt norske Randi Nygaard Lium.